Fa tres mesos que es va inaugurar el nou parc infantil de Joanic, un espai renovat, més gran i més accessible que l’anterior i sense tanques al voltant. Els usuaris han demanat des del principi que s’hi tornin a col·locar les tanques per garantir la higiene de l’espai ja que hi entren gossos i també joves a fer botellots, però l’Ajuntament assegura que no són necessàries i que treballa per reduir les actuacions incíviques al parc.

L’Ajuntament creu que les tanques no són necessàries

L’Ajuntament defensa que l’àrea de jocs, sense tanques ni separacions de l’espai, permet que els infants juguin per tota la plaça de manera lliure i espontània. Assegura que les tanques en una àrea infantil només són necessàries quan hi ha un element de perill a menys de 10 metres, com ara un carrer amb cotxes o un pendent amb risc de caiguda, i en el cas del parc infantil de Joanic només hi ha perill al costat del carrer de Bruniquer, on ja hi ha una tanca.

Els usuaris no hi estan d’acord

Però si alguna cosa tenen clara els usuaris del parc, des que es va inaugurar a mitjans de març, és que les tanques són necessàries. Asseguren que el parc fa pudor d’orins i que no és higiènic, menys en un espai on juguen nens petits que hi gategen perquè la majoria del terra és de cautxú. “Ens van dir que era política de l’Ajuntament no tancar els espais infantils perquè fossin oberts, que s’entén, però també ho hem d’adaptar al lloc on som: si és una plaça que està plena de gossos, potser no és la millor solució”, reivindica Lluna López, veïna de la plaça d’en Joanic i usuària del parc.

Treballen per reduir l’incivisme

L’Ajuntament assegura que treballa conjuntament amb la Guàrdia Urbana i els serveis de neteja per reduir les actuacions incíviques que s’hi produeixen, com són els gossos que hi accedeixen i hi orinen i els botellots, que s’han incrementat des que l’espai no està delimitat amb tanques. Els veïns denuncien que durant la nit el parc infantil s’omple de deixalles com llaunes, burilles i ampolles de vidre, a vegades trencades. La brossa la retiren els serveis de neteja cada matí, però per als usuaris del parc això no és suficient, sobretot pel que fa als orins de gos, que n’impregnen el terra.