Els investigadors del càncer creuen que els reptes principals de la malaltia han d’implicar teràpies personalitzades per a cada pacient, ja que no totes les cel·lules tumorals poden actuar igual. Així ho mostren els avenços en biologia cel·lular, genòmica o epigenètica del càncer.

En aquest sentit, un grup de l’Institut d’Oncologia de l’Hospital Vall d’Hebron de  Barcelona (VHIO), liderat per Joan Seoane, ha aconseguit reproduir en  ratolins tumors cerebrals, de mama i clon de centenars de pacients vius amb la finalitat de diagnosticar el tractament òptim, en funció  de la resposta observada en l’animal.

El Congrés de l’Associació Europea d’Investigació contra el Càncer, que se celebra al centre de Convencions Internacionals de Barcelona (CCIB), preveu la participació d’uns 1.700 investigadors, entre els qual es troba Seoane. També destaca la participació del professor de la Universitat d’Alberta i director de Campbell Family Institute per al càncer de mama, Tak Wah Mak, i el professor d’Oncologia del Departament de Medicina de Harbard Medical School i director del Centre per a l’Anàlisi de Risc de Càncer de l’Hospital General de Massachusetts, Daniel A. Haver. Tampoc hi faltarà l’investigador català Joan Massagué, reconegut per les investigacions sobre la metàstasi del càncer de mama.