El barri de Can Baró continua reclamant la construcció d’un aparcament soterrat al solar situat entre els carrers d’Ana María Matute i d’Albert Llanas. L’espai està situat al costat del pàrquing de busos del Parc Güell i des de fa anys s’utilitza com a aparcament provisional no regulat. El 2011 l’Ajuntament va redactar un projecte per ubicar-hi un aparcament públic però aquest no es va aprovar definitivament fins al 2018. Es tracta d’una edificació de tres plantes que tindria capacitat per uns 200 vehicles i que quedaria integrada en aquell entorn.

El passat mes de març la llavors regidora d’Horta-Guinardó, Rosa Alarcón, va explicar que fins al moment no s’havia pogut executar el projecte perquè un estudi de mercat realitzat per B:SM (Barcelona de Serveis Municipals) ho desaconsellava. El motiu és que el preu final de cada plaça d’aparcament seria massa elevat per a la majoria dels possibles compradors i per tant no se’n vendrien suficients per poder-lo amortitzar. Així doncs, només es podria construir si l’Ajuntament fes una gran aportació econòmica a fons perdut que permetés reduir el preu comercial de les places. Una possibilitat que ara per ara el consistori no preveu.

Una reivindicació històrica

Des de la Plataforma de Can Baró lamenten que el projecte del pàrquing segueixi encallat. Un dels seus membres, Joan Prades, creu que “l’Ajuntament hauria de fer un esforç per tirar-lo endavant ja que serà beneficiós tant per al veïnat com per als visitants que venen a la zona”. I és que l’equipament donaria servei també als usuaris del Club Natació Catalunya i als turistes que s’apropen al Parc Güell en vehicle privat.

Projecte de l’aparcament de Can Baró amb una coberta verda (Ajuntament de Barcelona)

El projecte a més inclou la creació d’una coberta verda que quedaria just enfront dels habitatges de Vista Park. La plataforma veïnal volia que s’hagués construït conjuntament amb la reforma del carrer d’Albert Llanas, que s’iniciarà en breu. Finalment no podrà ser i ara hauran de continuar reivindicant-lo davant el nou regidor del districte, Lluís Rabell.