El sector de l’oci ja pren mesures contra les punxades a les discoteques de Catalunya. Després de mostrar la seva preocupació per l’augment de casos, la patronal Spain Nightlife, a la qual també hi ha adherida la catalana FECASARM, ha explicat que aquests locals han començat a instal·lar càmeres de videovigilància i a formar el personal en matèria de seguretat per evitar aquest tipus de pràctiques.

Ara per ara, una trentena de sales de festa i discoteques ja han començat a concretar com ho duran a la pràctica les properes setmanes. En aquest sentit, el secretari general de la patronal, Joaquim Boades, recomana incrementar els controls a les portes i fer escorcolls a l’entrada de les discoteques.

L’oci nocturn defensa que els locals són espais segurs

Barcelona ja suma 5 denúncies per punxades en discoteques, 17 a Catalunya. La patronal Spain Nightlife lamenta aquests fets i defensa que els locals són espais segurs. En la mateixa línia, FECASARM fa una crida a la calma i remarca que “cap de les punxades ha derivat en la comissió d’un delicte posterior”.

L’entitat també explica que, després d’una reunió amb la Generalitat de Catalunya i els Mossos d’Esquadra, han arribat a la conclusió que les punxades tenen origen en l’oci nocturn il·legal de la pandèmia. Segons expliquen en un comunicat, la portaveu dels Mossos d’Esquadra els va informar que a França havien crescut les denúncies per submissió química després de la reobertura de les discoteques.

Els Mossos, amb totes les vies d’investigació obertes

La portaveu dels Mossos d’Esquadra, Montserrat Escudé, ha explicat que la policia catalana investiga de forma prioritària els casos de les punxades a les discoteques i manté totes les vies d’investigació obertes. Assegura que cap de les víctimes ha patit un robatori o agressió sexual, tot i això els recomanen que vagin a un centre mèdic.