Isabel Parici va posar en línia el blog ‘Caligrafías urbanas’ l’any 2006, amb “Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos”. Aquesta cita de Pablo Neruda feia temps que apareixia pintada, any rere any, en un lloc diferent de la ciutat de Salamanca. Des de llavors, va començar a fixar-se en tots els aforismes, de vegades poètics i de vegades més reivindicatius, que apareixen escrits a les parets.

No és fins l’any passat que el blog comença a créixer amb aportacions més regulars. Ella agraeix que hom li enviï fotos de pintades al carrer. Molts amics ho fan i la Isabel -que té Barcelonauta com a nom d’usuària de blogger- les publica. La majoria són de Barcelona, sobretot de Ciutat Vella, Gràcia i el Poble-sec.

L’autora de ‘Caligrafías urbanas’ intenta que no tot sigui política, tot i que diu que últimament és del que més parlen les parets de la ciutat. Per ella, són un mitjà d’expressió gratuït, però al mateix text de presentació del blog també reconeix que són espais “no destinats a la comunicació” com bústies, contenidors o semàfors. En tot cas, cadascun dels seus posts demostra que val la pena llegir el que s’escriu en aquests espais.

“Dios es wi-fi”, “Putas fora!!” o “La única iglesia que ilumina es la que arde” són algunes de les pintades més recents que s’han publicat a ‘Caligrafías urbanas’. N’hi ha moltes que s’identifiquen amb l’acció de moviments alternatius, com “Polítics corruptes, el poder pel poble” o “Vivir no es un lujo”. Però també sovintegen les de caire més poètic i fins i tot filosòfic, per exemple “Alimento al viento con mi aliento” o “Sólo existe una experiencia que no se repite”.

La majoria de les pintades estan escrites en castellà, però ‘Caligrafías urbanas’ també en recull de catalanes. A l’autora del blog li sembla interessant la barreja de tots dos idiomes sobre les parets de la ciutat. A Madrid hi ha un blog similar que es diu ‘Escrito en la pared’, que la Barcelonauta també segueix i recomana.

Cada dia, dins el programa ‘Connexió Barcelona’, et mostrem un blog, producte o servei web d’interès per a la gent de Barcelona. Per llegir una altra d’aquestes ressenyes, fes clic aquí.