MARTA ZAMORA, directora de la Biblioteca Bon Pastor "Les biblioteques s'han convertit en centres culturals i, a vegades com el nostre cas, gairebé d'acollida. Tenim una diversitat de públic que hem d'intentar atendre i cobrir les seves necessitats". NOELIA BARROS, educadora social de la Biblioteca Bon Pastor "Quan estan a la biblioteca sel's ensenya les pautes que s'han de seguir tant a la biblioteca com a la resta de companys. El silenci és una cosa que intentem treballar molt. Si vénen amb mans brutes, fins i tot, acompanyar-lo al lavabo perquè es rentin les mans i que no corrin". MARTA ZAMORA, directora de la Biblioteca Bon Pastor "A la vegada, també ens fa formació a la gent de l'equip. Nosaltres estem formats en biblioteconomia i diferents carreres i, a vegades, no sabem gaire bé com actuar depèn en quines situacions, quins nens o possibles conflictes". NOELIA BARROS, educadora social de la Biblioteca Bon Pastor "Entenem que la biblioteca és un lloc on hi ha una convivència i una relació de persones que és necessari per això, per fer un acompanyament tant als professionals com als usuaris".

Des de fa dos anys i mig, l’educadora social treballa a la Biblioteca Bon Pastor per promocionar la lectura entre nens i adolescents. També perquè els més petits adquireixin els hàbits de comportament necessaris en una sala de lectura.

Quatre biblioteques premiades

A més de la Biblioteca Bon Pastor, també han estat guardonades les biblioteques Frederica Montseny de Canovelles, Distrito 2 de Terrassa i Sant Adrià de Besòs. En tots els casos, el guardó s’ha atorgat per introduir la figura de l’educador social.