Aquest dilluns a la nit ha començat la retirada de les ofrenes que han proliferat aquests dies a la Rambla, en record de les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils. L’operació ha començat al pla de la Boqueria, el punt on va quedar aturada la furgoneta que va perpetrar l’atac i que s’ha convertit en l’epicentre de les mostres de condol. Hi han treballat conjuntament les brigades municipals i tècnics especialitzats en arxivística, documentació i patrimoni del MUHBA i de l’Arxiu Municipal.

A quarts de 10 de la nit, l’equip encarregat de recollir les ofrenes, ha rebut les darreres instruccions “in situ”, a sobre del mosaic de Joan Miró. Tots ells portaven armilles amb el lema “No tinc por” i just abans de començar, s’ha fet un aplaudiment.

Les ofrenes s’han recollit i han identificat alhora l’espai on es trobaven. Tot el material s’ha recollit en capses, diferenciant els textos dels altres objectes, per portar-lo a l’Arxiu Municipal i el Museu d’Història de Barcelona.

Les flors també es recullen a banda i es destinaran al compostatge. De les espelmes, se’n reciclarà la cera per fer-ne de noves o fer composicions commemoratives en record de les víctimes dels atemptats.

Tal com ha explicat el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, es delimitarà un espai a l’inici de la Rambla perquè els ciutadans puguin seguir mostrant el seu condol per les víctimes del 17-A.