Segons l’advocada de la defensa, en la declaració davant el jutge Fernando Andreu, Driss Oukabir va admetre que havia llogat personalment la furgoneta amb què Younes Abouyaaqoub va atropellar massivament desenes de persones a la Rambla, però que ho havia fet pensant que estava destinada a una mudança. La lletrada considera que això evidencia que Oukabir no va participar en els atemptats i que, per tant, no és adequat investigar-lo per pertinença a organització terrorista i assassinat i lesions amb finalitats terroristes.

Per tot plegat, l’advocada argumenta que el jutge no ha concretat la participació d’Oukabir, ja que només el situa en el lloguer de la furgoneta. Per això, demana que se li concedeixi la llibertat condicional i que s’equipari la seva participació a la de Mohamed Aalla, propietari de l’Audi A3 que va causar l’atropellament a Cambrils i que el jutge va deixar en llibertat provisional.

Driss Oukabir va ser detingut a Ripoll, hores després de l’atemptat a la Rambla. Té 28 anys i era germà de Moussa Oukabir, un dels presumptes terroristes abatuts a Cambrils.