Jose Eduardo dos Santos expresident Angola

(ACN) El jutge magistrat ha autoritzat lliurar el cos de l’expresident d’Angola Eduardo Dos Santos a la seva esposa i repatriar-lo per a l’enterrament al seu país natal. Així ho ha acordat el jutge després d’haver rebut aquest dilluns l’informe forense d’autòpsia definitiu que confirma que la mort de l’exmandatari el 8 de juliol passat a Barcelona va ser per causa natural.

El jutge resol així favorablement cap a la petició de la viuda, que xocava amb la petició d’una de les filles d’enterrar-lo a la capital catalana. Segons el magistrat, la decisió manifestada per la víctima de traslladar les restes del seu marit al seu país natal no és incongruent i “ha de ser respectada”.

La resolució la signa el jutge magistrat que substitueix per vacances el titular del Jutjat d’Instrucció núm. 11 de Barcelona, que prèviament havia desestimat entregar a la família el cadàver de l’expresident en espera dels resultats de proves complementàries. El magistrat considerava que prevalia la investigació sobre el dret a l’entrega del cadàver a la família directa.

La interlocutòria del jutjat també conclou que el cadàver —custodiat per l’Institut de Medicina Legal— ja no és necessari per aquesta causa judicial, ja que si calgués hi ha mostres conservades.

La filla va denunciar un intent d’assassinat

La filla de l’expresident que reclamava l’enterrament a Barcelona va presentar una denúncia als Mossos d’Esquadra perquè investiguessin un presumpte intent d’assassinat contra el seu pare.

D’altra banda, els advocats de la filla ja han anunciat que recorreran la decisió en considerar que la jurisdicció penal “no és competent per conèixer l’assumpte”, així doncs, demanen que sigui la jurisdicció civil la que “es pronunciï al respecte”. De fet, els lletrats recorden que actualment ja existeix un procediment civil sobre aquesta qüestió.