incendi Conca Barberà

(ACN) El perímetre de l’incendi de la Conca de Barberà i l’Anoia està estabilitzat en un 90%, segons ha informat aquest dilluns el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena. Després dels treballs d’extinció d’aquesta nit, la situació ha millorat i això també ha permès aixecar el confinament a les poblacions pròximes de Sant Martí de Tous, Santa Maria de Miralles, de Bellprat i del nucli de Sant Gallard, que pertany a les Piles. En canvi, continuen evacuades 110 persones de masos de la zona, així com la urbanització L’Aubreda de Sant Martí de Tous. Segons dades provisionals dels Agents Rurals, el foc ha afectat una superfície de 1.657 hectàrees, la majoria de les quals, més de mil, al municipi de Bellprat.

Més de 1.300 hectàrees cremades entre la Conca de Barberà i l’Anoia

L’incendi que es va originar dissabte a Santa Coloma de Queralt i crema entre la Conca de Barberà i l’Anoia avança cap al nord, en direcció a Sant Martí de Tous. Durant la nit, el pirocúmul, és a dir, la columna de fum i cendra provocada pel foc, va obligar a retirar alguns efectius que combatien l’incendi per seguretat.

Interior ha confinat dos municipis més, Sant Martí de Tous i Santa Maria de Miralles, tot i que els veïns “no corren perill”. Fins al darrer balanç dels bombers, la nit de diumenge a dilluns, el foc ja havia cremat 1.370 hectàrees. Aquest diumenge el rastre del fum era visible des de Barcelona.