fum per l'incendi de santa coloma de queralt
Foto: @fvidalmarginet

L’incendi a Santa Coloma de Queralt, a la Conca del Barberà, deixa un rastre de fum que és visible des de Barcelona. El foc, fins ara el més gran de la temporada a Catalunya, ha originat una columna de fum que, empesa pel vent, ha provocat que hagi arribat fins a la ciutat. Hi ha veïns que han difós fotografies a les xarxes socials en què es veu com una franja negrosa cobreix part del cel i del sol.

Les fotografies dels usuaris s’han fet des de barris com el Congrés i els Indians, Gràcia, Sant Andreu i Sant Gervasi-la Bonanova.

fum per l'incendi de santa coloma de queralt
Foto: Dani Pérez

Més de 1.000 hectàrees cremades

En menys de 24 hores, l’incendi de Santa Coloma de Queralt ha afectat més de 1.000 hectàrees. Les tasques d’extinció dels Bombers es concentren a estabilitzar els flancs, sobretot l’esquerre, que és “molt llarg”, d’uns 10 quilòmetres, i “molt inestable”, fet que “intranquil·litza” els Bombers. La Generalitat ha demanat ajuda a l’Estat per combatre aquest foc. S’han evacuat 80 persones de la zona.

L’avís del foc s’ha rebut a les 15.18 hores de dissabte a tocar del quilòmetre 25 de la C-241d i ha progressat ràpidament per camps de sembrat cap a l’est.