robatori nou barris càmeres

Les càmeres de seguretat instal·lades a casa van permetre a un veí de Nou Barris veure en directe com li estaven robant al seu pis mentre estava gaudint de les vacances. Els fets han passat fa unes hores en aquest districte de Barcelona. Tal com relata els Mossos d’Esquadra, el propietari de l’habitatge avisa per telèfon a la policia que estava veient pels aparells de videovigilància com dos lladres eren a l’interior de casa seva.

El propietari va poder tenir accés a les imatges de les càmeres i, gràcies al seu avís, els agents de la policia van poder arribar ràpidament al llocs del robatori. Van trobar-se dos lladres a l’interior del pis, els quals immediatament després van acabar detinguts. Segons la policia, els lladres s’enduien les joies sostretes dins d’un mitjó.

Què fer si marxes de vacances?

Durant l’estiu, amb motiu de les vacances, els robatoris en domicilis particulars s’incrementen, ja que els lladres aprofiten la marxa de les famílies. Per això, aquesta mateixa setmana la Guàrdia Urbana de Barcelona ha donat un seguit de consells per evitar deixar indicis d’absència com plantes seques, bústia plena o persianes abaixades. Algunes de les recomanacions que fa el cos municipal són:

  • Deixar roba estesa.
  • Tenir les persianes mig abaixades (i no completament).
  • Instal·lar un programador horari d’encesa de llums, perquè els lladres pensin que a l’interior hi ha gent.
Marxes de vacances? Tot el que cal saber per evitar que entrin a robar a casa