Els mesos més propicis per veure boires costaneres són el febrer, març, abril i maig i un exemple l’hem tingut durant la jornada de divendres al vespre. La massa d’aire càlid que ens afecta farà que avui els termòmetre superin els 20 ºC a la ciutat i, juntament amb un mar encara fred (13,3 ºC a un metre de fondària de la platja de la Barceloneta, segons dades de l’observador Diego Lázaro) ho faciliten.
L’explicació és que quan la massa d’aire càlid entra en contacte amb el mar, llavors es refreda la capa d’aire més superficial i es condensa el vapor d’aigua que conté, i d’aquesta manera es formen les boires dins al mar. A més, si bufa la marinada o una mica de llevant o xaloc ens trobem que aquestes boires són impulsades ciutat endins i, tal com ha passat aquests dies, arriben fins i tot a barris de la part alta.
Bon dia! La boirina és la protagonista, arribant fins la Vall d’Hebron, vista des del barri de #Montbau #Barcelona #Collserola @SoniaPapell @AlfredRPico pic.twitter.com/jBdezl2wg3
— Jordi Campos (@jordicampos) 10 de març de 2018
@btveltemps @manelcascante @sarai_sarroca @AEMET_Cat Bon dia. #Boira #Albada #Gava pic.twitter.com/WHcsf8z4Tr
— Xavi Cabo Papiol (@xavicabopapiol) 10 de març de 2018
Primeres boires marítimes típicament primaverals, aquesta tarda damunt #Barcelona #Badalona #Maresme @meteocat @btveltemps @meteobdncom @MeteoBDN @SoniaPapell @TomasMolinaB @Monica_Usart #324eltemps pic.twitter.com/vsBl57ZB9j
— Lluís Pérez (@lluispf) 9 de març de 2018