Situació tensa la que s’ha viscut aquest divendres al matí en l’acte de presentació de la nova estació de Sants i els entorns. Durant el discurs de la ministra de Transports, Raquel Sánchez, un activista del Sindicat de Llogateres ha interromput la ministra retraient l’alça dels preus dels lloguers, tot assegurant que no podien arribar a final de mes a causa dels alts preus. “No podem resistir, ens estem ofegant“. Un grup de manifestants s’ha convocat a les portes de la sala de l’estació on s’ha fet l’acte i han intentat entrar al crit de “Reguleu els lloguers!”, però han acabat sent expulsats per agents de seguretat.

Després del discurs inicial de l’activista, la ministra ha volgut respondre: ha dit que personalment respecta “manifestacions legítimes” com aquesta i que el Govern espanyol és conscient de l'”emergència habitacional”. Per això, assegura que l’executiu està treballant per posar-hi fi. També ha recordat que, durant els darrers mesos, s’ha reunit amb altres entitats per la situació de l’habitatge a Catalunya i altres punts de l’Estat.

“Prou pujades de lloguer!”

Mentre la ministra estava responent, l’activista ha tornat a interrompre-la i un grup de manifestants ha intentat accedir a la sala amb pancartes amb missatges com “Prou pujades de lloguer!”. Ha estat aleshores quan els agents de seguretat els han fet fora i, aleshores, han optat per continuar la protesta des de l’exterior amb crits. La protesta es produeix just l’endemà que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, hagi demanat al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, la congelació dels preus dels lloguers.

Precisament aquest divendres, s’ha sabut que els preus dels lloguers a la ciutat de Barcelona s’han incrementat un 10 % el segon trimestre del 2022 en comparació amb el mateix període del 2021. En un comunicat que el Sindicat ha fet a posteriori, els activistes denuncien que “les economies domèstiques estan cada vegada més ofegades i els preus del lloguer pugen més que mai.” Es queixen que “la Llei de Vivenda Estatal fa mesos que està encallada davant la negativa del govern per regular els lloguers i parar els desnonaments”. Per això, demanen que “s’aprovi immediatament un decret d’urgència que reguli els lloguers i acabi amb les pujades de preu.”

La ministra escolta les demandes dels activistes

ministra Transport i activistes del Sindicat de Llogateres

Un cop ha finalitzat l’acte, la ministra s’ha acostat als activistes i hi ha parlat durant una bona estona. Raquel Sánchez ha escoltat les demandes del Sindicat de Llogateres de la veu d’una de les portaveus, Carme Alcarazo.