quarta dosi vacuna covid

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha augurat que els menors de 60 anys no rebran la quarta dosi de la vacuna contra la covid-19, i que la gent gran i residents ho faran aquest 2022. En una entrevista a RAC1 aquest dijous recollida per Europa Press, ha explicat que la conselleria rebrà les vacunes -que donaran resposta a les noves variants, a més de l’original- el 19 de setembre i que començaran a inocular-les el dia 26, principalment a través de l’atenció primària.

Argimon insisteix que Sanitat hauria d’aixecar l’obligació de dur mascareta al transport públic

Argimon ha insistit en la necessitat d’aixecar l’obligatorietat de la mascareta al transport públic i que portar-la sigui una recomanació, ja que ho veu convenient: “Soc sempre partidari de la recomanació”, ha explicat. El conseller ha afegit que per donar la pandèmia per finalitzada cal esperar que la covid-19 tingui un comportament similar al d’altres virus com el de la grip.

El conseller de Salut també s’ha referit a la verola del mico. Considera que continuarà present però no s’estendrà i ha recordat que s’ha de quantificar quin percentatge d’alentiment de la difusió prové de la vacuna. “Ens ha de tenir previnguts però no alarmats”, ha sostingut, i ha demanat a les persones de risc que prenguin les precaucions necessàries.