Només començar l’acte en homenatge a les víctimes de l’atemptat terrorista del 17-A s’han sentit els primers crits per part d’alguns dels assistents boicotejant-lo. Una vegada l’escriptora i poetessa Fàtima Saheb ha acabat el seu parlament i ha donat pas al minut de silenci s’ha pogut sentir clarament “fills de la gran puta”.

Tot seguit, i en el marc de l’ofrena floral per part dels representants dels grups municipals i del Parlament, s’ha cridat “Espanya estat assassí” i “volem la veritat, hipòcrites”. Tot plegat en presència de les víctimes i supervivents del 17-A, algunes de les quals negaven amb el cap quan se sentien els crits.

Algunes de les persones que han proferit aquests crits portaven pancartes en les quals s’hi podia llegir “exigim la veritat” i “reclamem responsabilitats”. Laura Borràs, expresidenta del Parlament, s’hi ha acostat a saludar-los mentre li cridaven “presidenta”.

Les víctimes, dolgudes pel boicot a l’homenatge

Algunes de les víctimes presents a l’acte d’homenatge del 17-A han expressat el seu malestar davant dels crits de protesta per part d’un grup d’assistents. Asseguren que es tracta d’una falta de respecte que “els ha sabut molt de greu”, sobretot en el minut de silenci ja que es tracta “del seu moment”.

L’assessor de la Unitat d’Atenció i Valoració dels Afectats de Terrorisme Jorge Manrique ha corroborat que “a moltes víctimes els ha fet molt mal” que no es respectés el minut de silenci. De cara a futurs actes, Manrique ha desitjat que se centrin en les víctimes i que “no es llancin missatges polítics”. Víctimes i familiars han assegurat que els atemptats continuen “molt presents” encara avui dia.