La Biblioteca Sofia Barat —situada al número 64 del carrer de Girona, a la Dreta de l’Eixample—, segueix amb problemes de climatització després d’haver reobert les portes aquest dilluns, 2 d’octubre. Segons la directora del centre, Míriam Sáez, l’equipament va reobrir sense tenir el sistema de climatització renovat: “No podem tenir un equipament tancat tant de temps i més quan ha començat l’escola”. Prèviament, l’Ajuntament de Barcelona havia informat erròniament que s’havia reobert la biblioteca “després de les obres de millora del sistema de climatització”.

Es tanca la planta 1 durant quatre hores al dia

Sáez explica que van tancar a mitjans de juliol perquè les temperatures arribaven als 30 graus i no s’hi podia treballar. Confiaven que a l’octubre les temperatures baixarien i podrien treballar en condicions. No ha estat així. Amb les temperatures d’estiu d’aquesta setmana, s’ha decidit tancar la planta 1 durant quatre hores al dia, des del migdia fins a primera hora de la tarda. Durant aquestes hores, s’envien els usuaris a la planta de la secció d’infantil per si volen passar una estona a l’equipament. “El servei queda afectat a mitges”, diu Sáez.

Segons la directora, l’equipament té uns finestrals grans i el sol que hi entra fa un efecte hivernacle. Des de la biblioteca confien que al novembre ja s’hagi reparat la climatització que ara mateix es troba en el procés de licitació.

Alguns usuaris s’han fet ressò de la situació a les xarxes socials.