Les tanques que han de protegir els parterres de l’eix verd del carrer de Consell de Cent han durat poc. Moltes estan trencades, doblegades o aixafades. Segons l’Ajuntament, a banda d’alguns actes incívics puntuals, la major part dels desperfectes els causen els vehicles a l’hora de maniobrar, ja que són tanques baixes i els conductors no les veuen.

És un punt en què alguns conductors coincideixen. “Quan estàs descarregant no t’hi fixes, en aquestes ‘tanquetes’. Haurien de ser tan altes com les de fusta dels arbres”, apunta Fèlix Martín, un dels conductors que transita per l’eix verd.

L’Ajuntament revisarà totes les tanques per trams

Un cop detectat el problema, l’Ajuntament està fent un estudi per comptabilitzar totes les tanques trencades. Algunes ja les ha canviat i la resta les substituirà durant les properes setmanes.

De fet, en alguns punts de l’eix verd ja es van instal·lar proteccions més resistents, com les que hi ha a la plaça entre Consell de Cent i Rocafort. Aquestes tenen, a més, un perfil més arrodonit.

Un problema ja detectat a la superilla de Sant Antoni

En tot cas, el problema amb les tanques de protecció del parterre no és limita només a l’eix verd de Consell de Cent. A la superilla de Sant Antoni també s’hi han detectat problemes similars. Aquí sí que s’estan substituint les tanques per altres de més altes i resistents. Tot i així, el veïnat no acaba d’estar satisfet amb el model nou de proteccions perquè acaben en aresta i creu que és fàcil fer-s’hi mal.