La moratòria de l’Ajuntament per reordenar les benzineres de la ciutat decretada el 4 de maig ha arribat tard per als veïns del barri del Maresme, que fa mesos batallen per impedir la construcció d’una benzinera a la cruïlla dels carrers de Veneçuela amb Maresme. Aquest divendres, quan han vist entrar les màquines i els camions al solar on s’està construint, els han volgut impedir el pas. Asseguren que els operaris incompleixen la normativa de seguretat, higiene i senyalització i que no estava prou tancat el perímetre de l’obra. De fet, quan els operaris han vist arribar les càmeres de betevé han començat a col·locar les tanques per delimitar els treballs.

Els veïns denuncien que no saben quina empresa hi ha al darrere de les obres i demanen la mediació de l’Ajuntament del districte. Tot i que es feliciten perquè consideren que la pressió que han exercit fins ara ha servit perquè l’Ajuntament es decidís a tirar endavant un pla urbanístic per redefinir les condicions que han de complir les noves benzineres, lamenten que la moratòria fa tard.

El president de l’Associació de Veïns del Maresme, Santos Pérez Lamban, creu que sobren benzineres i que falten equipaments públics “acordats des del 2005”. “Demanem que a l’empara de la moratòria se suspengui la llicència d’obres i al solar s’hi facin equipaments”.

Els veïns també denuncien irregularitats en les obres. Asseguren que no s’està delimitant correctament el perímetre de l’obra ni s’estan complint les normes de seguretat i higiene. Des de fa dies que hi ha veïns fent guàrdia al solar i fan fotos de l’entrada de camions al solar.

L’Ajuntament nega aquestes irregularitats. Segons fonts municipals, en un informe la Guàrdia Urbana conclou que s’hi han localitzat “petits trossos de microciment” però que es desconeix si provenen del solar on s’estan fent els treballs previs per construir la benzinera o s’han transportat d’algun altre punt. Aquest material s’ha traslladat als serveis tècnics per dictaminar si cal fer-ne o no un tractament específic.