La bonança tèrmica es mantindrà durant el cap de setmana i, fins i tot, es farà notar la xafogor en alguns moments. La temperatura màxima assenyalarà valors de 24 o 25 graus a les hores centrals del dia, per bé que arran de mar podrà quedar una mica més frenada.

Aquells qui vulguin gaudir de les platges de la ciutat, però, han de tenir present que els núvols baixos, o fins i tot algun banc de boira costanera, podrien fer la guitza en alguns moments, sobretot dissabte a primeres hores i entre dissabte a última hora de la tarda i diumenge de bon matí. Malgrat això, també hi haurà estones de sol, o de ressol, especialment a les hores centrals del dia. Diumenge a la tarda tornaran a augmentar els núvols, però no s’espera que deixin precipitacions a la costa Central.

Convé recordar que els núvols no filtren els raigs ultraviolats perjudicials, per això és necessari no abaixar la guàrdia i protegir-se del sol encara que el cel estigui mig tapat o totalment cobert. El sol d’aquests dies ens pot arribar a cremar tant com el del mes de juliol.

Per què es forma boira costanera a la primavera?

Cal recordar que un dels elements necessaris perquè es generi la boira és que la diferència entre la temperatura de l’aigua del mar i l’aire sigui prou alta. Això passa sobretot a finals d’hivern, però també a la primavera, moment en el qual la capa superficial del mar encara està relativament freda. Aquests dies, precisament, oscil·la entre els 18 i els 20 graus aproximadament.

En situacions d’entrada d’aire càlid en altura, com la que vivim aquests dies, és més factible que es generi aquest hidrometeor a causa del refredament de la capa més baixa de l’aire que contacta amb el mar. Aquesta capa en refredar-se té menys capacitat per retenir la humitat atmosfèrica i sovint es veu obligada a condensar-se, i apareixen núvols baixos arrapats al mar. Si el vent bufa  feble de mar cap a terra els bancs de boira poden progressar cap a la costa, tot i que no arriben a entrar mai gaires metres cap a la ciutat.

A partir de dilluns es preveu que es retiri la massa d’aire càlid procedent del nord d’Àfrica, que farà minvar la possibilitat de boira costanera.