La plaça dels Àngels s’ha convertit aquesta setmana en l’escenari d’una batalla campal protagonitzada per llauners que va acabar amb nou persones detingudes dilluns al matí per un delicte de lesions. Els fets han transcendit aquest divendres. La baralla es va desencadenar després de discutir sobre les zones assignades a cadascú per a la venda de begudes al carrer. Es van trencar ampolles i se’n van utilitzar els vidres per agredir-se mútuament. Tres dels individus van ser arrestats al pis del carrer de Joaquín Costa, on s’havien refugiat en detectar la presència policial.

Almenys 12 persones van participar en aquesta baralla matinal, que un vigilant del MACBA va poder seguir en directe a través de les càmeres de seguretat. Ell va ser qui va alertar-ne els Mossos. En arribar-hi les patrulles, els llauners, tots de nacionalitat pakistanesa, es van dispersar. Sis persones van poder, però, ser detingudes. Entre elles, un home que suma fins a sis antecedents per delictes diversos: tràfic d’estupefaents, agressió sexual i robatori amb força. Tres dels arrestats presentaven ferides com a conseqüència dels talls causats pels vidres amb què s’havien comès les agressions.

La resta van localitzar-los en un immoble del veí carrer de Joaquín Costa, on s’havien amagat. Tots van admetre que havien estat presents en la baralla, i a un, la policia el tenia fitxat per traficar amb drogues i per robatoris amb força i furts. Els nou detinguts, després de passar a disposició judicial, han quedat en llibertat amb càrrecs.