Un d’aquests bars ha estat La Bodega del Barri, al carrer de Lepant. S’ha omplert gairebé de gom a gom de clients habituals de la Sagrada Família que, segons han explicat, “feia dies que teníem taula reservada“. El matx s’ha jugat a les 16.15 h, una hora poc habitual per al clàssic. Amb tot, els seguidors culers se les han empescat com han pogut per no perdre’s el derbi: “Ens hem demanat festa i hem vingut aquí a la Bodega de Barri perquè teníem ja les taules reservades”, explicava un client. Un altre ha relatat que “ens hem llevat tard, hem quedat amb amics per fer el vermut, hem dinat aquí a la vora, i després a la bodega”. Un dels responsables de l’establiment, Adrià Martínez, detalla que els dies de partit “són bastant forts, el que passa és que sent a la hora que és el partit, tampoc tenim molta feina de preparar entrepans. Fem més cafès i begudes”.

Els que no l’han pogut veure

Hi ha persones que no han pogut veure el partit per televisió. És el cas, per exemple, dels conductors d’autobús que a aquella hora estaven de servei. Un d’ells, de la ruta V21, ha confessat que “seguiré el partit per la ràdio“, i amb resignació, reconeixia: “I bé, aquí, anar fent; tranquil·lament”. Un altre cas l’hem trobat a la plaça de braus de la Monumental, que aquests dies acull espectacles de circ. Un dels encarregats dels accessos ha reconegut que “mentre sóc aquí, de tant en tant m’escapo per veure com va el partit“. Altres, ni tan sols això. El matx els ha sorprès en ple vol amb destinació al Canadà o els Estats Units. Abans d’embarcar, alguns d’aquests passatgers han explicat, des de la T1 de l’aeroport del Prat, que “volem a Toronto, i el partit ens enganxa en ple vol; així que mirarem el resultat quan aterrem”.

Els que han fet el viatge a la inversa, i aquest pont de la Constitució i la Puríssima han vingut a Barcelona, han visitat el centre, amb la plaça de Catalunya i la Rambla com a punts neuràlgics. Justament aquí han descobert un altre dels indrets clau de la ciutat, sobretot per als aficionats blaugrana: la Font de Canaletes. Alguns d’ells reconeixien haver-se “assabentat que aquesta és la font on els aficionats del Barça celebren les victòries i els títols”, tot i que amb el resultat d’empat a 1, s’han quedat sense veure en directe com són aquestes celebracions.