L’1 de desembre Barcelona llueix en vermell. La façana de l’edifici de l’Ajuntament de Barcelona i el Palau de la Generalitat són dos dels edificis emblemàtics de la ciutat que s’han il·luminat aquest dijous al vespre en solidaritat amb les persones amb sida i els seus familiars, i també en record dels que ja no hi són.

El Palau de la Generalitat il·luminat de color vermell

Però aquests edificis no han estat els únics. Monuments i edificis com l’Arc del Triomf, el Palau de la Virreina, la Pedrera, les tres Creus del Parc Güell i la Torre Baró, així com les fonts de l’eix central de la ciutat, s’han afegit a la commemoració.

La Pedrera afegeix el vermell a la il·luminació de la façana

“Zero estigma, zero VIH”

Enguany el lema del comunicat conjunt d’entitats i institucions de Catalunya ha estat “Zero estigma, Zero VIH. Malauradament, els prejudicis dels primers anys de l’epidèmia encara són presents en la nostra societat. La discriminació i l’estigma afecta la vida de moltes persones amb VIH que viuen la seva realitat des de la soledat i l’ocultació, i limita l’exercici dels seus drets així com l’accés a serveis i prestacions. Per això, les entitats que treballen en la malaltia insisteixen en la importància d’educar i informar a la societat per enderrocar l’estigma entorn del VIH.