Foto: Goroka

La ciutat de Barcelona ja es troba en la sisena posició en el rànquing de les millors destinacions urbanes, conegut com el “World’s Best Cities”. Es tracta d’una classificació que elabora anualment la consultora global “Resonance”. D’aquesta manera, la ciutat escala tres posicions respecte l’any anterior.

Segons ha informat l’Ajuntament, el rànquing classifica les 100 millors ciutats del món de més d’un milió d’habitants, mitjançant una combinació d’estadístiques i d’opinions d’autòctons i visitants. Barcelona queda per darrere d’altres metròpolis com Londres (1a), París (2a), Nova York (3a), Tòquio (4a) i Dubai (5a) i per davant de Roma (7a), Madrid (8a), Singapur (9a) o Amsterdam (10a).

Enguany, el rànquing guardona de forma honorífica Kíiv i reconeix el coratge, la resistència i la valentia de la capital ucraïnesa.

L’aposta per la restricció del trànsit i el clima

En l’informe, el “World’s Best Cities” subratlla l’aposta de Barcelona per restringir el trànsit, augmentar els carrils bici i implantar superilles. Posen com a exemple el passeig de Sant Joan com un corredor verd amb carrils bici i voreres amples, vegetació i seients a l’aire lliure. També es fa menció als canvis a la Rambla per fer-la més transitable i amb menys cotxes.

L’Ajuntament assenyala que a l’informe s’explica que després de la pandèmia Barcelona recupera de mica en mica les seves xifres de visitants i es mencionen les normatives per regular el lloguer d’habitatges turístics i evitar l’esgotament de l’oferta immobiliària.