investigació científica
Foto: Julia Koblitz

Els màxims experts internacionals en epidemiologia i malalties infeccioses es trobaran a Barcelona el 2023. La ciutat ha estat escollida com a seu per celebrar la conferència ESCAIDE, la trobada científica europea sobre epidemiologia aplicada a les malalties infeccioses més important del món. Barcelona optava a acollir la trobada a proposta del Ministeri de Sanitat i aquest divendres el Govern espanyol ha fet pública la notícia.

Aquest esdeveniment científic se celebra des del 2007 i, fins ara, Estocolm ha estat la ciutat que més vegades ha acollit la conferència (aquest any se celebrarà a finals de novembre). La trobada també ha passat per altres ciutats com Berlín, Lisboa o Malta. L’any 2021 s’havia de celebrar a Varsòvia, però la cita es va anul·lar per la pandèmia de la covid-19.

Colau: “És un reconeixement a la capitalitat de Barcelona”

L’alcaldessa, Ada Colau, ha assegurat que “és una gran notícia que Barcelona hagi estat escollida per acollir la trobada” i creu que d’aquesta manera es reconeix la capitalitat de Barcelona com a ciutat de referència en l’organització d’esdeveniments internacionals. Colau ha afegit que, a més, es reforça “la nostra capitalitat científica i d’innovació”. Creu que, d’aquesta manera, també es reconeix “tot el teixit de prestigi de centres de recerca, d’hospitals i de professionals de la salut”.

L’alcaldessa ha volgut també fer un “reconeixement a tots els professionals de la salut que durant la pandèmia ho han donat tot per donar la millor resposta possible”.