Els refugiats començaran a arribar a partir de novembre en grups de forma trimestral. En cas que n’arribin menys de 75, el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) s’encarregarà de l’acollida exclusivament. Si l’arribada és més nombrosa, el recinte del Fòrum servirà per fer un primer diagnòstic als refugiats, on podran descansar i menjar, i es determinarà a quin equipament municipal es desplacen per rebre una atenció més precisa o si es traslladen a altres ciutats catalanes. Entre 75 i 250 professionals especialitzats participaran en el procés.

La directora d’Emergències de l’Ajuntament, Isabel Ferrer, ha explicat que es visiten diàriament edificis, com cases d’espiritualitat o cases de colònies que s’han ofert a acollir els refugiats. Allà s’hi estaran entre set i 10 dies, i se’ls faran entrevistes per preparar plans d’intervenció i treball personalitzats.

Colau ha demanat el màxim respecte per als refugiats i el seu dret a la intimitat. Es calcula que després d’un any i mig o dos d’intervenció específica, les persones ja podran accedir a la xarxa normalitzada.