La tinenta d’alcalde d’Ecologia i Urbanisme, Janet Sanz, s’ha compromès a “fer tots els tràmits legals necessaris” perquè l’Escola Paideia no hagi de retornar mig pati al districte el proper 9 d’abril. Sanz ha fet aquestes declaracions en la Comissió d’Urbanisme d’aquest dimarts, en resposta a un prec de Valents. Es tracta de 387 metres quadrats de terrenys, qualificats com a zona verda, que van ser cedits per vuit anys a l’escola, mentre que la resta del centre educatiu té una cessió a 75 anys.

Sanz assegura que es buscarà una solució per tal que aquesta escola “no s’hagi de preocupar d’aquestes coses i pugui seguir fent la important tasca que duu a terme”. Segons la regidora, l’Ajuntament treballarà per aconseguir “que els alumnes no perdin el pati”.

Una requalificació que obliga a tornar mig pati

Per tal de fer la requalificació i els tràmits de modificació del Pla General Metropolità, la normativa obliga al centre, gestionat per les pròpies famílies, a tornar els terrenys en el seu estat original. Caldria dividir el pati, destrossar la pista i després tornar-la a refer quan acabin els tràmits administratius. Es tracta d’una despesa econòmica per a les famílies i, sobretot, un trasbals emocional i educatiu per als 180 alumnes del centre.

Mobilitzacions de les famílies

Davant d’aquesta situació, les famílies s’han mobilitzat i també ho han fet diferents formacions polítiques, que han portat el tema al consistori. Esquerra Republicana va fer un prec per escrit el 9 de novembre i Valents va fer un prec també aquest dimarts a la comissió d’ensenyament demanant al Consorci d’Educació un informe de l’impacte que pot tenir la retirada del pati en els alumnes.

Reunió amb el districte

Aquest dijous hi ha una reunió prevista entre les famílies de Paideia i el districte de les Corts. En el passat consell de barri, el 14 de novembre, el regidor Joan Ramon Riera es va comprometre també a buscar una solució que tingui el menor impacte possible en els infants de l’escola.