Visibilitzar les persones amb autisme és l’objectiu d’un projecte en el qual betevé s’ha bolcat des d’aquest mateix diumenge, amb l’estrena d’un vídeo especial amb motiu del Dia Internacional de la Síndrome de l’Asperger. betevé ha activat una pàgina especial al web on s’aniran incorporant continguts per donar veu al col·lectiu fins al 2 d’abril, Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme, quan s’ha programat a betevé una nit temàtica.

betevé se suma a un projecte per visualitzar i donar a conèixer l’Asperger, un trastorn generalitzat del desenvolupament  caracteritzat,  igual que altres formes d’autisme, per importants dificultats en la interacció social i la comunicació no verbal. Aquest diumenge, 18 de febrer, coincidint que se’n celebrava el dia internacional, betevé, l’agència creativa Vimema, el Palau de la Música Catalana i l’Associació Asperger Catalunya han participat en un projecte (‘Asperger’) amb què, a través d’un espectacle audiovisual, s’ha aconseguit traduir en llums i colors les emocions que senten persones amb Asperger i demostrar que hi ha maneres d’entendre què senten aquestes persones.

Per portar a terme aquest experiment, els participants van escoltar al Palau de la música l’Orfeó Català interpretant l’obra ‘Carmina Burana’, de  Carl Orff. Gràcies al sensor, quan més forta era l’emoció i l’activitat cerebral, més brillant era la llum que es projectava sobre l’escenari i a través dels emblemàtics vitralls de l’edifici modernista.

Més projectes fins al 2 d’abril, Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme

El llançament d’aquest vídeo s’ha fet coincidir amb el tret de sortida d’un web especial sobre l’autisme, que fins al 2 d’abril, Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme,  s’anirà omplint de continguts, com ara testimonis que expliquen què suposa conviure amb aquesta condició. El mateix 2 d’abril s’oferirà una nit temàtica amb l’estrena del documental ‘Sentir’ i un programa especial.

betevé ja s’ha mostrat sensible amb l’Asperger i l’autisme en diverses ocasions. El programa d’aquesta casa ‘Deuwatts’ va abordar la qüestió en un programa especial sobre el tema. Actualment, es calcula que entre set i 10 persones de cada 1.000 tenen un trastorn de l’espectre  autista.