betevé se suma a un projecte per visualitzar i donar a conèixer l’Asperger, un trastorn generalitzat del desenvolupament  caracteritzat,  igual que altres formes d’autisme, per importants dificultats en la interacció social i la comunicació no verbal. Aquest diumenge, 18 de febrer, coincidint que se’n celebrava el dia internacional, betevé, l’agència creativa Vimema, el Palau de la Música Catalana i l’Associació Asperger Catalunya han participat en un projecte (‘Asperger’) amb què, a través d’un espectacle audiovisual, s’ha aconseguit traduir en llums i colors les emocions que senten persones amb Asperger i demostrar que hi ha maneres d’entendre què senten aquestes persones.

Per portar a terme aquest experiment, els participants van escoltar al Palau de la música l’Orfeó Català interpretant l’obra ‘Carmina Burana’, de  Carl Orff. Gràcies al sensor, quan més forta era l’emoció i l’activitat cerebral, més brillant era la llum que es projectava sobre l’escenari i a través dels emblemàtics vitralls de l’edifici modernista.

Més projectes fins al 2 d’abril, Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme

El llançament d’aquest vídeo s’ha fet coincidir amb el tret de sortida d’un web especial sobre l’autisme, que fins al 2 d’abril, Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme,  s’anirà omplint de continguts, com ara testimonis que expliquen què suposa conviure amb aquesta condició. El mateix 2 d’abril s’oferirà una nit temàtica amb l’estrena del documental ‘Sentir’ i un programa especial.

betevé ja s’ha mostrat sensible amb l’Asperger i l’autisme en diverses ocasions. El programa d’aquesta casa ‘Deuwatts’ va abordar la qüestió en un programa especial sobre el tema. Actualment, es calcula que entre set i 10 persones de cada 1.000 tenen un trastorn de l’espectre  autista.