L’acord a què han arribat amb els propietaris és que s’atura el desnonament a canvi que l’Ajuntament assumeixi a partir d’ara el lloguer del pis, una mesura temporal mentre no s’adjudiqui a les dones un pis de lloguer social de la Mesa d’Emergències Socials. El propietari reclama, però, que l’Ajuntament es comprometi al pagament per escrit i que es fixi un termini màxim d’estada per a les dones.

El consistori ha dit que ja fa mesos que es fa seguiment del cas i que en més d’una ocasió havia intentat arribar a un acord per pagar tot el lloguer i que la propietat ho havia rebutjat. Segons la inquilina, això demostra que la propietat volia extingir el contracte abans d’hora per fer-la fora i apujar el preu del lloguer. L’Ajuntament considera que aquest és un cas de “clara injustícia” d’un propietari amb altres finques a la ciutat.

Les dones havien pagat amb interrupcions el lloguer, segons expliquen, per motius de salut i econòmics, tot i que des de la tardor no abonaven la quota per recomanació de la seva advocada d’ofici.

Amb l’ocupació del despatx, els administradors han cedit a negociar entre els propietaris i representants de les entitats veïnals, entre ells, Filiberto Bravo, president de l’Associació de Veïns de Ciutat Meridiana.

Durant l’acció sorpresa, els Mossos d’Esquadra han fet acte de presència al despatx i han demanat els concentrats sortir de l’edifici. Aquests han decidit esperar a la porta de l’habitatge protestant, mentre tres representants de les entitats veïnals han negociat fins a arribar amb un acord amb el propietari.