SALVADOR TORRES, Associació 500x20 "Ens hem trobat que les famílies continuen venint i que l'Administració no dóna el suficient suport, l'Ajuntament de Barcelona no dóna el suficient suport com hauria de donar després que el mes d'octubre va declarar Barcelona lliure de desnonaments." MARIA ASSUMPCIÓ VILÀ, Síndica de Greuges de Barcelona "Fa molts anys que s'està acumulant el tema de l'habitatge i jo crec que en aquest moment d'extrema gravetat es tindran que prendre mesures."

Un grup de famílies de Nou Barris amb risc de ser desnonades han presentat, juntament amb les entitats veïnals del barri, una queixa conjunta a la síndica de greuges de Barcelona per exigir a l’Ajuntament respostes a aquesta problemàtica.

De fet la síndica ha constatat l‘augment de queixes relatives als desnonaments de famílies que no poden pagar. S’han triplicat, si al llarg de l’any 2011 van arribar 12 queixes, en els darrers dos mesos ja se n’han rebut 40. Per això demana una veritable política d’habitatge social i que el Consorci de l’Habitatge impulsi sobretot el lloguer assequible.

Maria Assumpció Vilà ha advertit que les famílies que poden veure’s abocades a processos d’execució hipotecària aniran en augment i que “com més temps passi i més situacions es produeixin, també aniran arribant més queixes.”

Les entitats i veïns de Nou Barris s’han reunit amb la síndica i li han demanat que intervingui per aturar els desnonaments. També li han demanat que presenti informes sobre les pràctiques que porten a terme les entitats bancàries amb l’habitatge de les famílies que no poden afrontar el pagament de la hipoteca.

El president de l’Associació de Veïns del barri de Porta, Salva Torres, ha afirmat que a Nou Barris s’han produït 1.500 desnonaments durant la crisi i ha lamentat que les famílies no puguin utilitzar uns serveis socials que estan desbordats.