La secció sisena de l’Audiència ha confirmat finalment la condició de perjudicat del Gremi d’Hotels de Barcelona, que agrupa més de 300 establiments de la ciutat i els seus voltants, en la causa oberta al Jutjat d’Instrucció Número 7 de Gavà contra 44 controladors que presumptament van secundar una vaga encoberta.

La decisió de l’Audiència permetrà als hotels que pertanyen al gremi reclamar als controladors imputats el pagament d’indemnitzacions per la cancel·lació de les reserves i obre la via que puguin fer-ho altres sectors que van resultar indirectament afectats per la vaga de desembre de 2010.

El jutge instructor ha ordenat publicar a la premsa un edicte per oferir la possibilitat de personar-se en la causa als passatgers dels vols que es van cancel·lar per la vaga encoberta i a tothom que en resultés perjudicat.

La decisió del jutge d’acceptar el Gremi d’Hotels com a part perjudicada en el procés va ser recorreguda per la defensa dels controladors, que van al·legar que la cancel·lació de vols no es devia a cap irregularitat en la prestació del seu servei, sinó al tancament de l’espai aeri.

El Gremi d’Hotels de Barcelona, que agrupa més de 350 establiments hotelers associats, es va presentar en la causa oberta per la vaga encoberta de controladors de desembre de 2010 en considerar que la suspensió de més de 700 vols a l’aeroport del Prat els va obligar a cancel·lar nombroses reserves, amb les pèrdues econòmiques consegüents.