En total han estat 14 alumnes provinents del món de la prostitució i d’altres situacions de risc d’exclusió que han cursat la formació de cambreres de pis. Es tracta d’una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona i El Lloc de la Dona – Germanes Oblates. Se’ls ha ensenyat com cal mantenir les habitacions d’hotel per intentar ajudar-les a trobar una alternativa en el món laboral.

Segons ha explicat el consistori en un comunicat, està previst que el 75% d’aquestes dones trobin feina en el sector de l’hostaleria després d’haver completat el curs impartit a l’Escola Superior de Turisme. Ara bé, en alguns casos serà necessari un seguiment individualitzat i un suport en la recerca de feina i la inserció al món laboral.

La regidora de Dona i Drets Civils, Francina vila, ha remarcat en l’acte de clausura que aquestes dones són un exemple de superació perquè “sortir de les situacions d’exclusió social en què es troben algunes d’elles no és fàcil”. Vila ha recordat que el consistori ha augmentat un 67% el pressupost per a l’Agència per l’Abordatge Integral del Treball Sexual. De fet, algunes entitats que treballen amb entitats de dones fa temps que demanden que s’incrementi la dotació per a aquests programes, ja que si l’atenció no és integral, no s’aconseguirà que les dones que exerceixen la prostitució i volen deixar-ho puguin fer-ho.