“Hem vingut a fer classe, a veure què passa, però tampoc els professors ho tenen del tot clar”, ha explicat aquest matí Paula Rodríguez al Campus del Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra. En aquesta universitat, el rector ha decidit obrir la porta a la convocatòria única per avaluar els estudiants que ho demanin en un sol examen al final del trimestre. Però a la pràctica la solució genera dubtes entre els mateixos estudiants que, com la Paula, que estudia Publicitat i Relacions Públiques, volen mobilitzar-se en les vagues i manifestacions en contra de la sentència i beneficiar-se d’aquesta opció.

“Veig complicat que la sisena setmana del semestre ara es pugui aplicar l’avaluació única, però igualment considero que era una mesura necessària“, expressa Gemma Pallars, una de les companyes de classe de la Paula. Ella, com molts altres, demana que els professors pengin els apunts al campus virtual de la universitat per poder-se avaluar en condicions en aquest examen final únic: “Si tens els apunts a internet, te’ls baixes i te’ls mires entre manifestacions”, reivindica la Sara, que estudia Comunicació Audiovisual i que aquest dimarts va participar en els piquets del Campus el Poblenou.

Alguns estudiants han expressat aquest matí preocupació perquè un professor igualment ha decidit passar llista a primer hora d’aquest dimecres, ja que amb l’avaluació continuada l’assistència és un factor que influeix en la nota. D’altres, com el que aquest matí ha impartit classe a Mariona Triadú, estudiant també de Comunicació Audiovisual, ja els ha explicat que serà flexible: “Ja ens ha tret les presentacions presencials que teníem programades i ens permet entregar-ho per internet”.

Exàmens a la UB, tot i els comunicats

A la Facultat d’Economia i Empresa de la UB, a la Zona Universitària, aquest matí fins i tot costava fer aturar-se els estudiants: “Ho sento, tinc examen”. Això, tot i el comunicat d’aquest mateix dilluns de la facultat que assegurava que s’ajornarien les “activitats acadèmiques avaluables […] els propers dies 30 i 31 d’octubre”. “Els professors diuen que tenim dret a fer classes, per tant dret a fer exàmens, i jo aquesta setmana n’he fet”, ha explicat Marina Caballero, estudiant d’Administració i Direcció d’Empreses a la UB.

Un altre estudiant, davant del dubte, havia preferit curar-se en salut i fer colzes per a una prova d’aquest migdia. D’altres havien aprofitat l’ocasió: “Tenia examen avui i el portava fatal i això m’ha ajudat a tenir més temps“, ha dit Gerard Gelabert.