Adif ja ha adjudicat el contracte per realitzar les obres de rehabilitació integral de la marquesina de l’Estació de França. La coberta de les andanes és un dels elements més emblemàtics de l’estació, inaugurada per l’Exposició Universal del 1929. El contracte s’emmarca en el Pla de Rodalies i s’ha adjudicat a l‘empresa Contratas Vilor. Els treballs tenen un pressupost de gairebé quatre milions d’euros i tindran un termini d’execució de 16 mesos.

Segons explica Adif en un comunicat, l’objectiu és garantir un bon estat de l’estructura, que ha registrat diversos danys a causa de la radiació solar, les forts pluges i el vent. D’aquesta manera, els treballs consistiran en la substitució de totes les plaques translúcides —moltes de les quals estan trencades o han desaparegut—, millorar els baixants i fer una neteja i protecció de l’estructura.

L’última gran reforma a l’estació es va fer el 1992

La coberta de ferro i acer és un dels elements més emblemàtics de l’Estació de França, que va dissenyar Andreu Montaner i que es va inaugurar per l’Exposició Universal del 1929. Té una superfície de 4.400 m2 i una amplada de 95 metres. L’última gran reforma a l’estació es va fer el 1992, pels Jocs Olímipcs de Barcelona, i llavors ja es va actuar sobre la coberta. Han passat gairebé 30 anys i l’estructura ha registrat diversos danys, per això, el 2015 ja es van fer uns treballs de manteniment de la marquesina per valor de 2,8 milions d’euros.