obres estació de França

Les obres per renovar la coberta de l’Estació de França continuen en marxa. Els treballs s’emmarquen en la rehabilitació de la marquesina de les instal·lacions, amb l’objectiu de condicionar l’estructura metàl·lica i garantir-ne el bon estat després d’anys de danys pel sol, la pluja i el vent. Ara han sortit a la llum fotografies de l’estat actual de les obres i de com hi treballen els operaris. Són imatges facilitades per Adif.

En aquestes fotos es poden apreciar els operaris enfilats a la coberta de l’estació per fer les tasques de rehabilitació pertinents, amb l’ajuda de grues per facilitar el transport de materials. Les fotografies mostren un punt de vista de l’estació que no és pas habitual: des de dalt, amb unes vistes privilegiades del litoral de Barcelona, del Parc de la Ciutadella i dels entorns de l’estació.

obres estació de França

Inaugurada en l’Exposició Universal del 1929

La coberta de l’Estació de França és un dels elements més emblemàtics del conjunt arquitectònic d’aquesta estació de Barcelona, la qual es va inaugurar amb motiu de l’Exposició Universal del 1929. Va ser dissenyada per Andreu Montaner i fabricada als antics tallers de La Maquinista Terrestre i Marítima. Des d’aleshores, hi ha hagut diverses intervencions i l’actual és una de les més importants.

Els treballs que s’hi estan fent ara pretenen allargar la durabilitat i la vida útil dels elements que formen part de la coberta, amb l’objectiu principal de reduir al màxim possible futures obres de manteniment. A més, segons Adif, l’estructura rehabilitada suposarà una millora de les condicions de confort per als usuaris.

obres estació de França

Per aconseguir-ho, se substitueixen totes les plaques de policarbonat translúcid, així com es milloren els baixants (que seran d’acer inoxidable) i es neteja i protegeix l’estructura auxiliar.

obres estació de França
obres estació de França