Foto: Sindicat de l'Habitatge del Raval

L’Omar podrà quedar-se un temps més al pis on viu al carrer d’en Robador. Havia de ser desnonat aquest divendres al matí però, finalment, l’execució de l’ordre judicial s’ha aturat. És la segona vegada en poc temps que l’Omar viu una situació similar: el 21 de febrer el seu pis era un dels dos que es va salvar del macrodesnonament de quatre habitatges programat al Raval i que va topar amb una àmplia mobilització veïnal.

Aquest divendres al matí els veïns del barri, convocats pel Sindicat de l’Habitatge del Raval, s’han concentrat des de les set del matí davant la porta de l’edifici on viu l’Omar. Cap a dos quarts de deu, l’entitat anunciava a les xarxes socials que el desnonament havia estat aturat. “Sense vosaltres no haguéssim pogut fer aquest paper“, agraïa l’Omar als activistes després que s’aturés el desnonament.

Desnonament “invisible” executat

Aquest divendres també estava previst, també al barri del Raval, el desallotjament de la Luisa, la seva filla i la seva neta. En aquest cas, però, les tres dones van haver d’abandonar casa seva dijous al vespre “pressionades per la propietat”, segons explica una portaveu del Sindicat de l’Habitatge del Raval, que ho qualifica de desnonament “invisible”. “És una mostra més de com la violència institucional i la problemàtica d’habitatge afecten sobretot les dones de classe treballadora“, diu la mateixa portaveu en un vídeo penjat a les xarxes.

Lluita per l’habitatge en clau 8-M

El sindicat denuncia que l’execució d’aquest desnonament, precisament la vigília del 8-M, és una mostra més de com les dones són “més propenses a viure les múltiples conseqüències de la proletarització així com a viure de primera mà la cruesa dels desnonaments“. Expliquen, a més, que la majoria de desnonaments afecten dones. L’entitat també denuncia que en la jornada reivindicativa pel Dia de les Dones “els polítics professionals, la socialdemocràcia i les empreses es pengen medalles en una jornada de ‘pinkwashing’“, però que en canvi no ofereixen solucions a les famílies que no poden accedir a un habitatge digne.