Els lladres han arribat a la joieria poc abans de les 11 del matí. Un duia perruca i l'altre, un casc. Els joiers no han sospitat i els han obert la porta. Ha estat llavors quan els han amenaçat amb armes de foc mentre trencaven els vidres dels aparadors amb un mall. En pocs minuts s'han endut bona part de les joies. JORDI PONT, responsable de la joieria: "Han llamado al timbre. Era una persona que parecía normal. Entonces ha entrado y detrás se ha puesto otro aguantando la puerta con una pistola apuntando." El botí els ha durat ben poc a les mans. Dos agents de paisà han esperat els lladres a la sortida de la Joieria Gràcia, al número 46 del passeig. Eren coneixedors del cop i els han enxampat "in fraganti". Després d'una breu persecució els han detingut. Abans d'interceptar-los, segons alguns testimonis, s'han sentit tres trets. "Hemos oído dos petardos. Era clarísimo que eran dos o tres tiros. Hemos mirado por la ventana y hemos visto una persecución que decían alto a tierra." "He oído unos tiros saliendo del parking y a partir de aquí he visto dos sujetos que salían corriendo en esa dirección. Lleno de gente... Y esto parecía el Far West." Segons la Policia Nacional, els lladres formaven part de la banda especialitzada en robatoris Pink Panthers. L'operació ha estat coordinada entre les policies espanyola, alemanya i sèrbia. A banda dels dos atracadors, s'han detingut tres persones més relacionades amb al robatori.

Segons el responsable de la joieria, que es troba entre els carrers d’Aragó i del Consell de Cent, l’atracament s’ha produït pocs minuts abans de les 11 del matí. Un home amb perruca ha entrat a la joieria, mentre un altre que duia un casc mantenia la porta oberta; tots dos anaven armats. Quan ja tenien el botí, han abandonat el local, però uns agents de paisà de la Policia Nacional els han esperat fora i han iniciat una persecució fins al carrer de Pau Claris, on han aconseguit reduir els atracadors.

Durant la persecució, s’han sentit tres trets. A més dels dos atracadors, la Policia Nacional ha detingut tres persones més relacionades amb el robatori. Segons han informat fonts policials, es tracta d’una actuació coordinada entre les policies espanyola, alemanya i sèrbia. Tots cinc delinqüents formen part de la banda especialitzada en robatoris violents Pink Panthers.