300 metres. Aquesta és la distància que hi ha entre l'oficina de La Caixa de la Trinitat Nova on hi ha hagut l'atracament i la comissaria dels Mossos d'Esquadra. Aquesta proximitat i l'avís que ha donat una vianant són els factors que han permès als Mossos detenir ràpidament els atracadors, dos homes de nacionalitat espanyola. "Els Mossos d'Esquadra han detingut els dos atracadors quan fugien de l'entitat bancària amb el que havien recaptat. Abans de fugir els detinguts han disparat un tret a l'interior de l'entitat que ha impactat contra una paret però no ha causat cap ferit." Eren prop de dos quarts d'11 del matí quan els dos atracadors han entrat a l'oficina de La Caixa. En aquell moment hi havia tres treballadors i tres clients. NOEMÍ GORDILLO "Yo he oído los tiros, me he asomado a la ventana y ya tenían los Mossos a los atracadores en el suelo, pensaban que quedaba otro en el banco pero no. Y poco más, se los han llevado en un momento. Se ha liado una increíble." ANIOL GAVARRÓ "Hem sentit dos tres, hem sortit a la finestra i hem vist un noi que era al final d'aquest carrer al terra, dos o tres mossos sobre d'ell emmanillant-lo i després un altre darrere de l'edifici." Per detenir els atracadors, els Mossos han fet dos trets intimidatoris ja que els detinguts anaven armats. També han establert un cordó policial i han tallat el carrer. Això ha obligat a desviar el recorregut d'alguns autobusos que tenen la parada just davant de l'entitat bancària. Els detinguts han estat traslladats a dependències policials i passaran a disposició judicial els propers dies.

Una testimoni, que ha preferit no dir el nom, ha explicat a BTV que ho ha vist tot perquè, casualment, estava mirant per la finestra, que dóna gairebé davant d’on s’ubica la sucursal de La Caixa on hi ha hagut l’atracament. Segons ha explicat, ha estat “com una pel·lícula”. Eren tres quarts de deu del matí quan, primer, s’ha adonat que un home cobert amb un passamuntanyes o bé una gorra i un tapaboques entrava a l’oficina, i que el seguia un altre individu vestit amb un xandall. Al cap de poca estona, afirma, “s’han sentit trets”, un fet que ha corroborat un veí del número 55 del carrer de Palamós: “Uns tres o quatre”.

Quan n’han sortit, el que a ella li consta que amagava del tot el rostre (altres versions asseguren que l’ocultaven tots dos) s’ha tret el que duia al cap i ha pogut comprovar que era “bastant calb”. Ha estat aleshores quan agents de paisà els han arrestat, com es pot intuir en un vídeo domèstic. Precisament els Mossos tenen la comissaria del districte al carrer de sobre, també a la Trinitat Nova, i segons aquesta dona, “n’han aparegut un fotimer”. La policia ha acordonat temporalment aquest tram de la via i això ha obligat els autobusos de les línies 50 i 51, amb parada just enfront de la seu de La Caixa, ha canviat en part el recorregut.

 

Els dos detinguts són de nacionalitat espanyola. Un vianant ha avisat els Mossos de l’atracament que estaven efectuant, amb tres empleats i tres clients dins el banc. Segons la versió oficial, abans que hi arribessin, un dels lladres ha disparat un tret intimidatori que ha impactat en una paret i, posteriorment, els agents n’han fet dos més a l’aire quan els delinqüents, en abandonar l’oficina, els han encanonat. Després, se’ls ha requisat l’arma de foc i també un ganivet. En les pròximes hores, passaran a disposició judicial.