(ACN/Redacció) El director general de l’Autoritat del Transport Metropolità, l’ATM, Pere Torres, ha aplaudit la fi de l’obligatorietat de dur mascareta al transport públic a partir del 8 de febrer, ja que suposa posar fi a una situació de “difícil gestió”.

Existia, i avui encara existeix, l’obligatorietat de dur mascareta al transport públic, però ni l’ATM ni els operadors estem dotats dels mitjans per obligar els usuaris a complir aquesta norma”
Pere Torres, director general de l’ATM

Segons ha afegit l’ATM, l’únic que es podia fer eren campanyes de sensibilització, que s’han anat difonent “insistentment”, i ha admès que últimament ja hi ha hagut una “deserció d’una part significativa” dels viatgers en el compliment de l’obligació de dur mascareta.

Sense mascareta al transport públic, a partir del 8 de febrer

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, va anunciar aquesta setmana que el consell de ministres del 7 de febrer aprovarà l’eliminació de la mascareta al metro, als autobusos, als taxis i als trens. A partir d’aquí, l’aixecament de l’obligatorietat entrarà en vigor a partir del moment en què es publiqui al BOE, previsiblement l’endemà, dimecres, 8 de febrer.

Alguns usuaris s’avancen a la norma

Alguns usuaris esperaven amb candeletes la retirada de la mascareta obligatòria al transport públic. Des de fa setmanes, expliquen, “hi ha molts viatgers que no la duien”. Sobre el terreny, un equip de betevé ha pogut comprovar que el nombre d’usuaris que fan ús de la mascareta ha baixat considerablement des que es va anunciar que a partir del 8 de febrer ja no serà obligatòria.

Usuaris rodalies sense mascareta

I a partir del 8 de febrer, què?

Hi ha diversitat d’opinions en relació amb l‘ús de la mascareta al transport públic, un cop no sigui obligatòria. Hi ha qui assegura “que la seguirà portant perquè se sent més confortable”. D’altres, en canvi, confessen que ara ja no la portaven o “ens la posàvem si veiem que molta gent en feia ús, per solidaritat”.