(Agències / Redacció) Els Mossos d’Esquadra investiguen un acte vandàlic al consolat d’Itàlia a Barcelona, amb pintades i danys en el mobiliari. Segons explica la policia catalana, els agents, que van rebre l’avís a les 22.30 h d’aquest divendres, busquen el presumpte o presumptes autors de l’acte. Fonts del cos han assegurat a l’ACN que s’ha incrementat la presència policial.

Aquest dissabte a la tarda les pintades ja s’havien esborrat, tot i que encara quedaven algunes restes.

consolat italia barcelona

Meloni condemna l’atac al consolat italià

La primera ministra d’Itàlia, Giorgia Meloni, ha denunciat aquest dissabte l’acte vandàlic contra el consolat general del país a Barcelona i l’incendi d’un vehicle diplomàtic de l’ambaixada a Alemanya. La primera ministra, que ha qualificat aquests incidents d'”actes de violència preocupants“, ha confirmat el trencament d’una finestra de l’edifici del Consolat a Barcelona i pintades a la paret de l’entrada.

Altres atacs contra delegacions diplomàtiques d’Itàlia

Segons ha dit Meloni a Twitter, aquest succés se suma a “l’atemptat” patit per la delegació diplomàtica italiana a Berlín, on s’hauria cremat el cotxe d’un funcionari de l’ambaixada. Tal com ha afirmat, el Govern italià segueix amb “preocupació i atenció” aquests “nous casos de violència contra els nostres funcionaris i representacions diplomàtiques”.