Els veïns d’Horta que pugen habitualment per les escales del carrer del Torrent de Can Mariner podran utilitzar l’estiu vinent un ascensor que instal·larà l’Ajuntament. Això permetrà salvar el desnivell que hi ha entre els carrers de Martí i Alsina i Feliu i Codina. L’obra tindrà un cost d’uns 500.000 euros i anirà acompanyada d’una urbanització de l’entorn on hi ha l’àrea de jocs infantils.

Es tracta d’un tram d’escales molt utilitzat per anar als equipament de la zona com el casal d’avis, el centre cívic i el centre esportiu d’Horta. Actualment s’està redactant el projecte executiu i a finals d’any es preveu que comencin les obres d’instal·lació.

Un ascensor molt esperat pel veïnat

L’Associació de Veïns i Veïnes d’Horta feia anys que reivindicava la millora de l’accessibilitat en aquest tram del Torrent de Can Mariner. Tot i que en un principi s’havia previst posar-hi unes escales mecàniques, finalment el Districte Municipal d’Horta-Guinardó ha optat per un ascensor.

tram escales torre¡nt can mariner horta

El veïnat del barri ha rebut la notícia amb satisfacció. “Vinc de comprar i és horrible haver de baixar les escales, o amb els cotxets del nens”, explica l’Anna Sebastià. “Jo arribo a dalt sense aire i més durant l’estiu”, es queixa la Mari Carmen Cruz. Veïns amb problemes de mobilitat opten per evitar les escales i donar la volta pel carrer de Chapí, fet que cosa suposa fer un recorregut de gairebé 400 metres.