interior edifici plagues carrer de Piquer

Després de dos anys d’espera, els veïns del carrer de Piquer, al Poble-sec, comencen a respirar alleujats. Aquest dijous els tècnics de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) per fi han aconseguit entrar a l’edifici del número 10, que els ocasiona molts maldecaps. Després de la inspecció, els serveis municipals han donat un marge de 48 hores al propietari perquè contracti una empresa especialitzada per desratitzar la finca. A banda dels rosegadors, els veïns de les finques dels números 8 i 14 també asseguren que aquest immoble en desús és l’origen de dues plagues més: paneroles i coloms

Seguiment del cas, a curt i mitjà termini

Els treballadors de Salut Pública han accedit a l’edifici, que està molt deteriorat, acompanyats del propietari que ha accedit a permetre’n l’entrada després de reiterats requeriments. Els tècnics han documentat l’estat de la finca i han dictaminat que cal fer una actuació urgent per desratitzar la finca. Per això, han donat un termini de dos dies perquè el propietari contracti una empresa.

Fonts del districte i de l’ASPB han assegurat que es farà un seguiment per comprovar que la desratització es fa efectiva.

tècnics de Salut Pública en la inspecció a l'edifici del carrer de Piquer
Els tècnics de l’Agència de Salut Pública accedint a l’edifici del carrer de Piquer per fer la inspecció

Paral·lelament, els tècnics redactaran un informe de la inspecció que s’adjuntarà a l’expedient del cas. L’objectiu és vetllar perquè es faci el manteniment de la finca. Per això, després de resoldre la plaga de rates, també es requerirà a la propietat que informi sobre què vol fer amb l’immoble, si es planteja una rehabilitació, o bé, l’enderroc.

La llum al final del túnel

Alguns dels veïns afectats han seguit de prop les novetats i han comprovat que es feia efectiva la inspecció. La Maria i la Sara s’han mostrat satisfetes i confien que això sigui el primer pas per posar fi a les plagues.

Diverses finques del carrer de Piquer, un hotel i la residència d’avis Pare Batllori han conviscut amb el problema durant dos anys. En aquest temps, s’han queixat reiteradament de la situació d’insalubritat i, fins i tot, han presentat dues denúncies col·lectives.