L’ascensor inclinat del carrer del Telègraf, que salva un desnivell de 50 metres entre els carrers de Sèrbia i del Doctor Cadevall, ja torna a estar en funcionament. Els cinc mesos que han durat els treballs de reparació de l’elevador han estat un malson per a molts veïns que viuen en aquesta part més alta del Guinardó. “Es fantàstic que ja funcioni, ha estat un estiu molt dur ja que és un mitjà molt important per al barri”, assegura l’Esthephanie, que porta un cotxet amb un nadó.

Les obres per millorar la insfraestructura de l’ascensor -de fet, en són dos- es van iniciar al maig i estava previst que finalitzessin al juliol. Els retards en el subministrament d’algunes peces, però, han provocat que el servei no s’hagi restablert fins aquest mes d’octubre.

Una reparació integral

Les obres de millora de l’ascensor s’ha dut a terme per augmentar-ne la seguretat i evitar les avaries que es produïen sovint. S’han renovat les guies de la cabina i substituït el tren de rodes i s’ha incorporat un sistema nou de frenada. També s’han reforçat les cabines amb portes noves i marquesines i s’han instal·lat dispositius sonors per a invidents.

Els treballs han tingut un cost de 504.000 euros i inclouen el manteniment futur de tota la infraestructura. Les millores permetran reduir el temps d’execució de les reparacions i optimitzar el procés de manteniment preventiu. Els darrers anys les queixes per les avaries de l’ascensor han estat constants i en molts casos trigaven a reparar-se diverses setmanes.