Els veïns que viuen al tram superior del carrer del Telègraf, al Guinardó, fa des del mes de maig que no poden utilitzar els dos trams de l’ascensor inclinat que comuniquen els carrer de Sèrbia, Brussel·les i Doctor Cadevall. El motiu són les obres de renovació de la maquinària d’aquest ascensors, que han de permetre disminuir-ne el nombre d’avaries i millorar-ne la seguretat.

Segons el calendari d’obres, l’ascensor que va des del carrer de Brussel·les fins al carrer del Doctor Cadevall havia d’estar enllestit al juliol però, actualment, segueix aturat. El del tram inferior, que comunica els carrers de Sèrbia i Brussel·les, està previst que torni a estar operatiu aquest mes de setembre.

Obres a l’ascensor inclinat del Guinardó per resoldre les avaries constants
La renovació de la maquinària dels dos ascensors del carrer del Telègraf permetran disminuir el nombre d’avaries

Una renovació integral

El projecte de renovació dels dos ascensors té un cost de 504.000 euros i inclou el manteniment futur de tota la infraestructura. Les millores permetran reduir el temps d’execució de les reparacions i facilitar el manteniment preventiu. També s’estan renovant les guies de la cabina, substituint el tren de rodes i incorporant un sistema de frenada nou. A més, les cabines estaran més protegides gràcies a unes portes i marquesines noves i la inclusió de dispositius sonors per a invidents.

obres ascensor inclinat telegraf

Veïns resignats pel mal funcionament

Des que el 2011 es van inaugurar els dos ascensors, les avaries han estat constants. Segons explica l’Anabel, veïna de la zona, “crec que no han funcionat mai tots dos una setmana seguida, s’espatllen constantment i és un problema perquè aquí hi viu gent molt gran”. Ho confirma el Tomàs que, assegura, que “l’arreglen un matí i a la tarda ja ha deixat de funcionar i ja no tornen fins a una setmana després, no han anat mai bé”.

Per ara, l’Ajuntament no ha explicat el motiu pel qual els treballs de renovació de la instal·lació no han finalitzat en el termini previst. Fonts municipals, però, asseguren que els dos ascensors podrien entrar de nou en funcionament a finals d’aquest mes.