ascensor inclinat carrer telegraf en obres

L’ascensor inclinat del carrer del Telègraf, en el tram que va dels carrers de Brussel·les fins a Doctor Cadevall, estarà fora de servei fins al 19 de juliol. El motiu són les obres de millora i renovació de la instal·lació per augmentar-ne la seguretat i evitar les avaries que es produeixen sovint. Els treballs consisteixen a millorar les guies de la cabina, substituir el tren de rodes i incorporar-hi un nou sistema de frenada. També es protegiran més les cabines amb portes noves i marquesines i s’inclouran dispositius sonors per a invidents.

Posteriorment es farà el mateix procés de millora en l’altre ascensor inclinat que va del tram del carrer de Sèrbia fins al de Brussel·les. El projecte de renovació té un cost de 504.000 euros i inclou el manteniment de tota la infraestructura. Les millores permetran reduir el temps d’execució de les reparacions i optimitzar el procés de manteniment preventiu.

Un desnivell de 50 metres

Els dos ascensors inclinats del carrer del Telègraf salven un desnivell de 50 metres entre els carrers de Sèrbia i del Doctor Cadevall, que també es pot pujar per diversos trams d’escales. Són molt utilitzats pels veïns que viuen en aquesta part alta del Guinardó així com per visitants i turistes que pugen al turó de la Rovira. Els darrers anys les queixes per les avaries dels ascensors han estat constants i, per aquest motiu, l’Ajuntament de Barcelona ha decidit dur a terme aquesta renovació integral de la maquinària.

ascensor inclinat carrer telegraf en obres fora de servei

Els ascensors es van inaugurar l’any 2011 i van tenir un cost de tres milions d’euros, dels quals una bona part van ser aportats per Noruega gràcies a un programa de finançament de projectes de l’Espai Econòmic Europeu. A Horta-Guinardó n’hi dos més com aquests, un al carrer de l’Alguer, al Carmel, i l’altre a la davallada de Gallecs, a la Font d’en Fargues.