(EFE/redacció) Un jutge ha arxivat provisionalment la denúncia presentada per Daniel Sirera, líder del PP a l’Ajuntament de Barcelona, en què instava a investigar la presumpta inacció del consistori i del Departament d’Interior de la Generalitat contra els ocupes de la Bonanova. En una interlocutòria, el jutjat ha al·legat que no queda prou justificat que els fets exposats per Sirera siguin susceptibles de ser punibles. Ara bé, la resolució es pot recórrer en contra en un termini de 20 dies si s’aporten noves proves.

La denúncia es va presentar el 19 de maig, enmig de la campanya electoral de les eleccions municipals del 2023, i sostenia que la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra no havien actuat davant dels suposats fets violents que van dur a terme els ocupes d’El Kubo, un immoble ocupat a la Bonanova, el 23 de març i dies anteriors, quan estava previst un desallotjament per ordre judicial que no es va arribar a produir.

Material robat per construir barricades

L’escrit presentat per Sirera assegurava que, dies abans de la data del desallotjament previst d’El Kubo, els ocupants de la finca havien sostret material propietat de l’Ajuntament i de privats i l’havien utilitzat “per a la construcció de barricades” per evitar el desnonament. Sirera demanava en el seu escrit que es depuressin responsabilitats, després de saber-se “per diverses fonts obertes periodístiques” que “Jaume Collboni Cuadrado, a través de l’Àrea de Seguretat de l’Ajuntament”, i la llavors alcaldessa, Ada Colau, “havien donat ordres expresses de no actuar davant els fets denunciats”. La denúncia aportava com a proves diversos enllaços a vídeos i articles de mitjans de comunicació.