La situació meteorològica d’aquesta jornada de dimarts està marcada per l’apropament d’una pertorbació mediterrània que podria desencadenar el primer temporal de llevant de la tardor 2015-16. Els meteoròlegs preveuen que les pluges més intenses afectaran el litoral a partir de dimarts al vespre i, sobretot, tot el dia de dimecres.

Protecció Civil ha activat, en fase de prealerta, el pla Inuncat per pluges, vent i mala mar. Demanen precaució sobretot a la zona dels espigons, ja que les onades podran arribar a superar els dos metres d’altura.

També es preveu que el vent, entre llevant i gregal, bufarà amb forta intensitat. El Servei Meteorològic de Catalunya també ha emès un avís per situació meteorològic de risc per acumulació de pluja, vent i mala mar. Els vents que es preveuen poden arribar als 90 km/h.

Pel que fa a quantitats de pluges previstes, l’avís alerta de la possibilitat d’acumular fins a 100 l/m2 en 24 hores. Els experts matisen però, que en situacions de llevant, és molt habitual que plogui molt en algunes poblacions i força menys en d’altres, encara que estiguin molt properes entre si.