portes obertes escoles bressol barcelona curs 2023-24

(ACN/Redacció) La preinscripció a les escoles bressol municipals de Barcelona comença aquest dijous, 4 de maig, amb una oferta de 4.766 places, entre un 6 i un 7 % més que l’any passat. La xarxa de les 105 escoles bressol municipals estrena el curs vinent quatre centres, dos dels quals són de nova creació, i els altres dos ampliacions i trasllats de centres existents, de manera que la capacitat total d’aquesta xarxa també ha augmentat prop de 300 places, situant-se en les 8.891 en total per al curs 2023-2024.

488 places per necessitats educatives especials

De les 4.766 places disponibles per a alumnat nou, se n’han reservat un total de 488 per atendre necessitats educatives especials. Les places reservades són tant per a infants que estan afectats per una discapacitat física, intel·lectual o sensorial, o per l’espectre autista, trastorns greus de conducta, trastorns mentals o malalties degeneratives greus i minoritàries, i per atendre infants que presenten necessitats educatives derivades de situacions de risc social greu.

Les sol·licituds es poden presentar de manera telemàtica des d’aquest dijous i fins al 17 de maig. La preinscripció també es podrà fer de manera presencial en el centre demanat en primera opció i amb cita prèvia.

El 2 de juny es farà el sorteig de desempat

El 24 de maig es publicarà la llista de sol·licituds de preinscripció amb la puntuació provisional i del 25 al 31 es podran presentar reclamacions. El 2 de juny es farà el sorteig del número de desempat, mentre que el 6 es publicarà la llista amb la puntuació definitiva i el 14 se sabrà la llista d’infants admesos i la llista d’espera. El període de matrícula serà del 15 al 21 de juny.

Pel que fa a les cinc llars d’infants de titularitat de la Generalitat a Barcelona, la preinscripció també començarà aquest dijous i tindrà el mateix calendari.

L’any passat Barcelona va rebre 7.662 sol·licituds de preinscripció a les escoles bressol públiques, fet que va implicar que més de 3.000 peticions es quedessin sense plaça pública.