(ACN/Redacció) La Mesa Sindical de Sanitat de Catalunya, formada per vuit organitzacions minoritàries que representen totes les categories professionals del sector, ha anunciat que se suma a la vaga que Metges de Catalunya va anunciar el 25 i 26 de gener.

En concret, formen part de la Mesa i, per tant, s’afegeixen a la vaga sindicats com USOC, CATAC, CGT, el Sindicat d’Infermeres, la Federació d’Associacions Professionals d’Infermeria o la COS. En canvi, altres sindicats com Satse —majoritari entre el col·lectiu d’infermers—, UGT o CCOO, per ara no s’han sumat a la convocatòria.

Unitat d’acció per denunciar la “situació límit”

En una roda de premsa aquest divendres davant la conselleria de Salut, representants de la Mesa han demanat “unitat d’acció” davant de la “situació límit que viuen els professionals de la salut a Catalunya”. Entre les reivindicacions d’aquests sindicats, hi ha equiparar les condicions laborals del personal del sistema públic amb independència del prestador, establir ràtios adequades entre professionals i usuaris, i planificar les places sanitàries per donar resposta a les jubilacions dels propers anys i a altres necessitats.