El districte de Ciutat Vella ha anul·lat les restriccions horàries decretades el novembre del 2022 per a les zones dels entorns de la plaça de George Orwell i el carrer de Joaquín Costa, que limitaven els horaris per a la instal·lació de terrasses i l’horari de tancament de restaurants i bars musicals, i d’establiments comercials de venda d’aliments.

Aquest decret ha quedat sense efecte per defectes que impedeixen la seva aplicació legal, com haver superat el termini màxim de tramitació o acumular defectes de notificació que invaliden la seva vigència. Tot plegat, després que diversos titulars d’activitats denunciessin l’actuació de l’Ajuntament i s’obrís un procediment judicial contra el districte.

Carrers i places afectats pel canvi

Els sis decrets que es deixen sense efecte, afecten les restriccions horàries dels local que s’ubiquen al carrer de n’Arai, el carrer d’Escudellers, la plaça de George Orwell, el carrer de Joaquín Costa, el carrer del Tigre, el carrer de la Paloma, el carrer de Sant Vicenç, el carrer de Ferlandina, la plaça dels Àngels i la plaça d’Emili Vendrell.

Nou pla contra el soroll al districte

Per substituir aquestes restriccions, però, el districte de Ciutat Vella ha començat a elaborar un nou pla contra el soroll. Les mesures i actuacions d’aquest comprendran tot el territori del districte i, especialment, les zones de concentració d’establiments d’oci nocturn, terrasses i restauració.

Per elaborar aquest pla, prèviament Ciutat Vella instal·larà vuit sonòmetres nous que se sumaran als 30 que ja hi ha actius al districte i que serviran per recollir mesures i dades actualitzades de manera permanent i amb mesurament en continu. Segons fonts municipals, els aparells s’instal·laran en breu. A més, també es convocarà la Taula de Soroll de districte.